13 iunie 2021

Stirea Momentului

Fii informat!

Verificați originea întunecată a zilei iubirii – Ziua Îndrăgostiților

3 min read
Ziua Îndrăgostiților, stireamomentului.com, Știrea Momentului, relații, prietenie, cadouri, iubire

Știrea Momentului, Verificați originea întunecată a zilei iubirii – Ziua Îndrăgostiților

În fiecare 14 februarie, în Statele Unite și în diferite locuri din întreaga lume, dulciuri, flori și binecuvântări sunt schimbate între prieteni și familie, totul de dragul Sfântului Valentin. În orice caz, cine este acest individ ceresc uimitor și de unde au început aceste tradiții? StireaMomentului a găsit câteva aranjamente de Ziua Îndrăgostiților referitoare la stabilirea acestei ocazii vechi de sute de ani, de la vechile administrații romane la tradițiile Angliei victoriene.

Legenda Sfântului Valentin

Fundalul istoric al Zilei Îndrăgostiților – și mitul sfântului său susținător – este învăluit în mister. Înțelegem că februarie a fost mult timp aplaudată ca o lună de sentimente. Ziua Sfântului Valentin, așa cum o știm cel mai probabil astăzi, conține rămășițe atât ale tradiției creștine. Dar și ale tradiției romane antice.

În orice caz, cine era Sfântul Valentin și cum ar putea să se îndrepte spre a fi clar legat de acest obicei depășit?

Conform Enciclopediei Catolice, au existat nu mai puțin de trei indivizi creștini cerești cu numele Valentin. În timp ce unul era pastor la Roma, altul era duhovnic la Terni.

Nu se știe mai nimic despre al treilea Sfânt Valentin, în afară de faptul că și-a cunoscut sfârșitul în Africa. Șocant, s-a spus că fiecare dintre cei trei a fost martirizat pe 14 februarie.

Știați?

Aproximativ 150 de milioane de cărți de Ziua Îndrăgostiților sunt schimbate în fiecare an, umplând Inima Îndrăgostiților cu bucurie. După Crăciun, este al doilea cel mai răspândit eveniment de trimitere a cărților cadou.

Păsările de dragoste ale lui Chaucer

Abia în secolul al XIV-lea această zi devoratoare de creștini s-a dovedit a fi complet legată de afecțiune. Potrivit analistului medieval UCLA Henry Ansgar Kelly, autor al „Chaucer și Cultul Sfântului Valentin”, Chaucer a fost cel care a asociat la început Sfântul Valentin cu ocazia.

Tradiția cărților de Valentine

De-a lungul sutelor de ani, prilejul s-a dezvoltat și, până în secolul al XVIII-lea, darea binecuvântării și tranzacționarea cărților atent ambalate de Ziua Îndrăgostiților s-au dovedit a fi normale în Anglia. Cărțile de valentine făcute manual, făcute din ornamente, benzi, inclusiv cupidoni și inimi, s-au răspândit pe termen lung în provinciile americane.

Convenția cărților de Valentine nu s-a încheiat clar în Statele Unite, în niciun caz, până în anii 1850, când Esther A. Howland, absolvent al Mount Holyoke și localnic în Worcester, Massachusetts, a început să le livreze în masă. Astăzi, în mod evident, ocazia s-a transformat într-o realizare de afaceri explozivă. Așa cum indică Asociația Felicitărilor, 25% din toate felicitările trimise în fiecare an sunt pentru valentine.

Ziua Îndrăgostiților în zilele noastre: sânge și trandafiri

În ciuda faptului că Ziua Îndrăgostiților continuă să fie legată de inimi și flori, în secolul cel mai recent, ea a continuat să fie legată de sânge și crimă. Câteva zile sângeroase izbitoare includ:

  • Masacrul de Ziua Îndrăgostiților din 1929.
  • Crima nerezolvată a tinerilor iubiți Jesse McBane și Patricia Mann, care a avut loc în 14 februarie 1971.
  • Crima nerezolvată a tinerilor Nicholas Kunselman și Stephanie Hart (care se întâlneau) în Ziua Îndrăgostiților din 2000.
  • Crima Oscar Pistorius a lui Reeva Steenkamp în Ziua Îndrăgostiților 2013.
  • Crima-sinucidere a unui cuplu de vârstnici din Alabama de Ziua Îndrăgostiților 2015.

Oricum ar fi, am prefera să nu omorâm dispoziția – așa că, dacă nu sunt prea multe probleme, în loc de a contempla istoria șocant de plictisitoare de Ziua Îndrăgostiților, luați în considerare aceste minunate cadouri de Ziua Îndrăgostiților pe care le puteți obține pentru persoanele dragi vouă. Vă puteți îmbunătăți situația de Ziua Îndrăgostiților, în cazul în care sunteți singur.