13 iunie 2021

Stirea Momentului

Fii informat!

Top 10 destinații de vacanță

9 min read
Destinații de vacanță, stireamomentului.com, Știrea Momentului, turism, vacanțe, călătorii, excursii, pensiuni, hotel, plajă

Știrea Momentului, Top 10 destinații de vacanță

Dacă există un lucru pe care cu toții îl așteptăm în fiecare an, este vacanța de vară. Căutăm câteva experiențe epice care să ne îndepărteze de activitățile noastre normale de zi cu zi și să ne transporte la soare. Întrebarea nu este dacă mergem, ci unde vom merge. Deci, dacă căutați puțină inspirație, am adunat lista StireaMomentului cu primele 10 cele mai bune destinații de vacanță din acest an.

Sperăm că acest amestec de nisip, mare și soare vă va face să așteptați cu nerăbdare escapada crucială de vară. Acum citiți mai departe pentru a afla de ce credem că acestea sunt cele mai bune locuri de pe planetă pentru a petrece lunile de vară și câteva oferte pentru a ajunge acolo. Mai mult, rezervați-vă cea mai bună vacanță din timp și puteți profita de oferte timpurii, la preț redus.

1. Egipt

Egiptul este renumit în întreaga lume pentru frumusețea sa naturală diversă, fie pe uscat, fie de-a lungul țărmurilor sale de nisip auriu. Hurghada este un oraș balnear de pe coasta Mării Roșii a Egiptului, cunoscut pentru scufundări și atmosfera vibrantă cu restaurante, baruri și cluburi de noapte. Dacă doriți să scăpați de plajă la orele de vârf ale soarelui, veți găsi umbră și tradiție în partea veche a orașului, El Dahar, care găzduiește vechile cafenele egiptene și piețele colorate din Africa de Nord, numite „suks”. Sharm el-Sheikh este un alt oraș-stațiune care se află între deșertul peninsulei Sinai și Marea Roșie. Se știe că este o locație incredibilă pentru scufundări datorită recifelor sale de corali uimitoare și biodiversității marine extinse, toate acestea putând fi văzute hrănindu-se în jurul epavei Thistlegorm, o navă britanică din anii 1940.

 • Temperatura medie: 38°
 • Ore medii de soare: 12
 • Locuri de vizitat: Golful Na’ama, Mănăstirea Sf. Ecaterina, Canionul colorat, Insula Giftun, Piața El-Dahar.
 • Lucruri de făcut: Scufundări, Snorkelling, Desert Safari Tours.
 • Ce să mănânci și să bei: bufet și mezze egiptene, miel la grătar, fructe de mare proaspete.
stireamomentului.com, egipt, piramide, concediu, hotel, avion, turism

2. Algarve

Algarve este o zonă rurală care odinioară era înconjurată de mici sate de pescari și puțin cunoscută de străini. Această regiune de coastă din sudul Portugaliei este acum o alternativă populară pentru cei care doresc să evite plajele alternative mai supraaglomerate din Spania. Malurile stâncoase și golfurile nisipoase definesc peisajul frumos al Algarvei. Cartierele mari și liniștite, cu vile, o fac perfectă pentru familiile mai tinere, în timp ce pasagerii de noapte pot găsi cu ușurință petreceri de-a lungul benzii și cluburilor din centrul orașului Albufeira.

 • Temperatura medie: 24°
 • Ore medii de soare: 12
 • Locuri de vizitat: Faro, Lagos, Albufeira, Portimao.
 • Lucruri de făcut: vizionarea delfinilor, caiac la peșterile din Lagos.
 • Ce să mănânci și să bei: „Conquilhas à Algarvia”, mai bine cunoscute sub numele de scoici suculente, „Feijoada” sau „tocană de fasole”, vin de Porto.
stireamomentului.com, plaja, concediu, odihna, spania, europa

3. Fuerteventura

Acum răsfățata adoratorilor soarelui de iarnă, a doua cea mai mare insulă din Canare este încă câștigătoare dacă sunteți în căutarea unei destinații de vacanță ieftine. Dacă vă plac plajele cu nisip, Fuerteventura are 100 de kilometri pentru explorat, pentru plajă și, în general, pentru relaxare. Dar intrați și în apă, deoarece împreună cu înotul, sporturile acvatice sunt numeroase aici – în principal pentru că suflă un pic vântul. Ceea ce este de asemenea util și pentru drumeții sau ciclism în jurul insulei – este o biosferă desemnată de UNESCO, așa că vrei cu adevărat să-i vizitezi munții și vulcanii (inactivi). Faceți o excursie cu barca în această vară și vedeți delfini și alți pești din confortul unui catamaran (sau săriți în apă cu ochelari de scafandru).

 • Temperatura medie: 25°
 • Ore medii de soare: 10
 • Locuri de vizitat: Parcul Natural Corralejo. Trebuie doar să știți că are una dintre cele mai mari dune de nisip din lume.
 • Lucruri de făcut: Trebuie să fie windsurfing – acesta este unul dintre cele mai bune locuri din lume pe care să îl încercați.
 • Ce să mănânci și să bei: Papas Arrugadas (cartofi încrețiți). Merg excelent cu sosurile și tocanele locale. Și brânza de capră locală este cu adevărat gustoasă, Queso Fuerteventura.
stireamomentultui.com, canare, hotel, rezervare, zboruri, vacanta

4. Jersey

Jersey este cea mai mare insulă a Canalului din arhipelag între Anglia și Franța. Este cunoscută pentru plajele sale de nisip, trasee dramatice de mers pe jos și stânci, văi romantice, castele și ruine medievale. Jersey are o istorie bogată și vibrantă, cea mai mare parte antică, dar o parte din secolul al XX-lea, inclusiv rămășițe și monumente ale ocupației germane de 5 ani din timpul celui de-al doilea război mondial. Insula are și o cultură alimentară importantă. Este renumită pentru mâncărurile sale din fructe de mare, de la specialități de homar și crab la grătar, până la stridii și midii.

 • Temperatura medie: 20°
 • Ore medii de soare: 14
 • Locuri de vizitat: Saint Helier, Saint Aubin, Gorey.
 • Lucruri de făcut: Tuneluriurile Jersey Wall, plaje, Castelul Elisabeth, Castelul Mont Orgueil.
 • Ce să mănânci și să bei: fructe de mare, vin la Conacul La Mare Wine.

5. Turcia

Turcia este plină de coaste superbe, orașe antice, condimente, culori și alimente. Orașul stațiune Antalya, printre cele mai frumoase destinații de vacanță ale țării, este o destinație populară pe litoral datorită plajelor sale de nisip și a hotelurilor cu vedere la ocean. Fiecare colț al Turciei redă o perioadă diferită din istorie: în regiunile sale sudice veți găsi urme ale Imperiului Roman, inclusiv situri precum Poarta lui Hadrian și Turnul Hidirlik din secolul al II-lea. Regiunea sudică a Turciei se mândrește, de asemenea, cu o bogăție de arome pentru turiștii dornici de mâncare, de la mezze la mâncăruri delicioase din fructe de mare și crepuri sărate.

 • Temperatura medie: 29°
 • Ore medii de soare: 8-9
 • Locuri de vizitat: Antalya, Dalaman, Bodrum.
 • Lucruri de făcut: plaja Konyaalti, Poarta lui Hadrian, cascadele Düden, Lissai, Kalynda, Castelul Bodrum, Muzeul de arheologie subacvatică Bodum.
 • Ce să mănânci și să bei: mezze, fructe de mare, crepes turcesc „gözleme” și ceai de mere.
stireamomentului.com, turcia, zbor, hotel, concediu

6. Insulele Grecești

Așa cum spune titlul filmului Mamma Mia, vom crede că veți spune „venim din nou” când vine vorba de vacanțele de vară în Grecia. Dacă Skopelos e cap de listă – îndrăgim puțin și Creta, Corfu și Santorini. Creta este cea mai mare dintre Insulele Grecești și este una dintre cele mai bune destinații pentru familii din lume. Apele sunt calde, la malul unora dintre cele mai bune plaje din Marea Mediterană, potrivite o vară pentru înot. Corfu este una dintre cele mai verzi insule, contrastând plăcut cu plajele îmbibate de soare. În nord veți găsi un peisaj de stâncă plin de peșteri și golfuri. Nord-estul este liniștit, cu locuri clasice de relaxare, cum ar fi Agni și Agios Stefanos. Dacă doriți să petreceți în călătoria dvs. de vară, atunci, desigur, există orașul de sud Kavos. Nu uitați să încercați vacanțele în Santorini – veți regăsi casele albe și plajele de aici.

 • Temperatura medie: 29°
 • Medie de soare: 12
 • Locuri de vizitat: Orașul vechi din Corfu merită o plimbare – este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
 • Lucruri de făcut: parcurile acvatice – răcoriți-vă după căldura din Creta – sunt zece din care să alegeți.
 • Ce să mănânci și să bei: Ooo, mâncarea. Gyros și saganaki vă vor face gura apă. Potolește acea sete cu niște ouzo sau Metaxa.
stireamomentului.com, grecia, insule, monumente, vacanță, hotel, avion

7. Ibiza

A doua ca mărime din Insulele Baleare a început ca un loc mohorât de vizitat înainte de sosirea clubberilor și a devenit un paradis pentru petreceri. Ibiza a găsit acum un echilibru minunat pentru cei care doresc să danseze până în zori și familiile care caută o pauză de vară relaxată. Marile supercluburi din orașul vechi din Ibiza și San Antonio, precum Amnesia și Pacha, sunt atracții uriașe pentru mulțimea mai tânără. Sau căutați pachete turistice la Playa d’En Bossa pentru câteva plaje și baruri minunate. Pentru familii, încercați parcul acvatic Aguamar sau închiriați câteva biciclete de la San Antonio dacă doriți o pauză de la plajă. Dacă încercați să scăpați de toate, faceți o excursie de o zi cu feribotul din orașul Ibiza către micul Formentera. Puteți să vă plimbați pe litoralul accidentat al acestei minunate destinații de vacanță și să vă relaxați.

 • Temperatura medie: 26°
 • Ore medii de soare: 13
 • Locuri de vizitat: orașul vechi din Ibiza – un loc atât de frumos pentru a vă plimba și a face planuri.
 • Lucruri de făcut: apusurile de soare sunt așii de aici – bucurați-vă de un apus de soare (băutură) la Cafe del Mar sau Mambo, de exemplu, și pregătiți-vă camera foto.
 • Ce să mănânci și să bei: Trebuie să fie tapas – Ibiza este excelentă pentru hoinărit și pentru a inspecta barurile și restaurantele.
stireamomentului.com, ibiza, club, rezervare, bilete, plaja

8. Italia

Nu poate exista ceva mai magnific decât mâncarea, cultura și frumusețea naturală a Italiei. Fiecare regiune din Italia este unică și se mândrește cu propria sa mâncare, cultură și dialect. Peisajul și istoria arhitecturală din întreaga țară sunt de neegalat, de la frumoasa arhitectură arabă din părțile de sud ale Italiei, în urma invaziei maure, până la vechile ruine romane și orașe subterane din capitală. Vedeți unele dintre cele mai uimitoare plaje din Europa și apele cristaline din Sardinia și Puglia și mâncați unele dintre cele mai bune mâncăruri din lume în Sicilia, de la preparate din paste de fructe de mare până la pizza cu mozzarella de bivol.

 • Temperatura medie: 27°
 • Ore medii de soare: 8-9
 • Locuri de vizitat: Taranto, Siracusa, Palermo, Catania.
 • Lucruri de făcut: Plimbare în jurul plajelor, admirați arhitectura uimitoare și săturați-vă de mâncarea divină.
 • Ce să mănânci și să bei: Spaghetti alle vongole, cannoli, arancini, gelato, sgagliozze, vermut, limoncello, negroni.
stireamomentului.com, bărci, apă, turism, rezervare, stațiune

9. Mallorca

Dacă ați întreba pe cineva care este cea mai faimoasă insulă de vacanță din lume, punem pariul că Mallorca ar fi pe primul loc în această listă. Toată lumea este îndrăgostită de această insulă pentru că poate fi orice pentru oricine. Perfectă pentru o vacanță de familie pe plajă, dar la fel de plină de viață, dacă dansul pe mese sau petrecerea de noapte este ceea ce cauți. Cea mai mare din Insulele Baleare, are 262 de plaje enorme pentru a profita la maximum de vacanțele dvs. în Mallorca. Așadar, combinați asta cu vremea minunată, parcurile acvatice și excursiile cu barca – aveți pachetul complet pentru o vacanță de vară superioară.

 • Temperatura medie: 25°
 • Ore medii de soare: 11
 • Locuri de vizitat: orașul vechi Alcudia pentru vizitarea obiectivelor turistice pe timp de zi și piețele pe timp de noapte.
 • Lucruri de făcut: Coves del Drac lângă Porto Cristo. Tururile peșterilor subacvatice sunt oferite pe tot parcursul anului.
 • Ce să mâncați și să beți: Încercați să mergeți din bar în bar pentru a gusta diferite tapas. Veți găsi aici toate clasicele spaniole. Iar vermutul și sangria sunt unele dintre cele mai bune băuturi din localurile acestei destinații de vacanță.
stireamomentului.com, plajă, vacanță, hotel, apă

10. Muntenegru

De la munți și plaje până la sate medievale, coasta Adriatică a Muntenegrului este plină de destinații de vacanță cu lucruri de văzut și de făcut. Orașul antic Kotor are un golf superb, iar temperamentele mai active se pot bucura de o după-amiază vizitând diversele biserici de pe coastă și orașele fortificate. Dar Muntenegru este la fel de renumit pentru splendidele sale plaje cu nisip și restaurante; de la preparate din carne de vită până la platouri cu fructe de mare proaspete, vă veți simți total răsfățați până la sfârșit.

 • Temperatura medie: 17°
 • Ore medii de soare: 12
 • Locuri de vizitat: Kotor, Lacul Skadar, riviera Budva, Perast, Podgorica, Sveti Stefan.
 • Lucruri de făcut: Mănăstirea Ostrog, drumeții pe muntele Lovćen sau pe lacul și canionul Crno Jezero.
 • Ce să mâncați și să beți: Supă de pește, risotto cu fructe de mare, lămâie, pătrunjel și usturoi, mâncăruri de pește, risotto negru de culoarea cernelii, mămăligă, vin roșu Vranac, Chardonnay, Sauvignon blanc.
stireamomentului.com, apă, excursie, cazare, barcă, pensiune