13 iunie 2021

Stirea Momentului

Fii informat!

Cele mai bune locuri de vizitat în Marea Britanie în 2021

4 min read
locuri de vizitat, stireamomentului.com, Știrea Momentului, Marea Britanie, 2021, turism

Știrea Momentului, Cele mai bune locuri de vizitat în Marea Britanie în 2021

Datorită blocării și restricțiilor de călătorie, 2020 a fost oficial anul vacanței mai aproape de casă și, din fericire, nici măcar nu s-a simțit ca un compromis. Există nenumărate motive pentru a rămâne în Marea Britanie. Ar putea fi mică, dar, când vine vorba de locuri de vizitat cu peisaje uimitoare, atracții de talie mondială și istorie incredibilă, Marea Britanie nu poate fi bătută.

Ținând cont de viitorul incert al călătoriilor internaționale la începutul anului 2021, planificarea unor aventuri în Marea Britanie nu a fost niciodată atât de atrăgătoare. Deși majoritatea britanicilor nu pot călători chiar acum, pot fi rezervate în continuare locuri de campare și incredibilele căsuțe în copaci, cabane și pensiuni și excursii în aceste locuri uimitoare. De la insule îndepărtate până la parcuri naționale luxuriante, StireaMomentului a pregătit lista celor mai bune locuri de vizitat în Marea Britanie în timpul liber.

1. Insula Lundy, Devon

Credeai că 2020 a fost restrictiv? Această mică insulă de pe coasta Devon a strâns cu succes fonduri pentru a-și asigura supraviețuirea anul trecut. Este cu adevărat îndepărtată, găzduind mai puțin de 30 de oameni și numai câțiva pufini. Este presărată cu clădiri istorice care au fost transformate pentru închiriere în vacanțele persoanelor care caută singurătate (câteva cabane au dormitor pentru o singură persoană). Sau senzația de a fi temporar desprinse de lumea reală, și de zona continentală. Ideală, dacă nu vă simțiți cu adevărat în vacanță până nu ați traversat suprafața unei ape.

2. Snowdonia, Țara Galilor

Nimeni nu vrea să stea la coadă pentru a ajunge la vârful Snowdon, așa cum s-a întâmplat vara trecută. Dar există modalități de a explora acest mega parc național din nordul Țării Galilor și zonele rurale înconjurătoare, evitând potențialele aglomerări. De exemplu, nu veți găsi mulți oameni făcând gimnastică pe marginea unei stânci. Recompensați-vă după un an petrecut făcând aceleași lucruri învechite și practicând aceleași obiceiuri, petrecând noaptea într-un cort suspendat deasupra valurilor. Sau ridicați-vă ritmul cardiac, urmând un curs de alpinism și urcând vârfurile zonei într-un mod super-abrupt.

3. Dedham, Essex

Nu trebuie să vă aventurați prea departe de oraș pentru a descoperi peisajul bucolic. Săriți în afara autostrăzii M25 până la granița Essex-Suffolk și veți găsi peisajul fertil din jurul râului Stour. Acesta este populat cu pub-uri pe malul râului, sate îngrijite (rămâneți peste noapte la The Sun Inn din Dedham, după ce gustați magiunul Tiptree cu scovergi). În mijlocul verii, copacii se înclină sub greutatea propriei coroane. Dacă simți că te găsești într-o capodoperă Romantică, practic chiar acolo te afli. Acest colț sângeros și frumos al țării a inspirat picturile lui John Constable. Va crea, de asemenea, un conținut excelent pentru bifat în listă.

4. Norfolk

Te poți distanța social fără să vrei, în Norfolk. Acest ținut larg și plat se simte vast și minunat de gol chiar și în plină vară. Mergeți la Holkham Beach, e mărginit de pini. Pentru un spațiu nisipos mai mare decât ați ști ce să faceți cu el, puteți închiria o barcă de canal autonomă și mergeți de-a lungul Broads. Sau rezervați o noapte în noul hotel The Harper din Langham, care se deschide la începutul primăverii anului 2021. Promite o relaxare în lux, un restaurant rafinat și un accent pe wellness într-o fostă fabrică de suflare de sticlă, la numai câteva minute de coastă. Și colonia de foci a lui Blakeney, dacă simțiți nevoia să întrerupeți interacțiunea umană într-o după-amiază.

5. Salford, Manchester

Un oraș mare și vibrant s-ar putea să nu pară cel mai bun loc spre care să vă îndreptați dacă urmăriți legătura cu natura englezească. Dar din mai 2021, Manchester va fi exact acel loc de vizitat datorită deschiderii RHS Bridgewater. A cincea grădină a Societății Horticole Regale este o capodoperă de 62 hectare în terenul Worsley New Hall din Salford. Vizitați-o pentru a descoperi o grădină străveche cu ziduri, un lac liniștit și hectare de pădure bogată în vietăți sălbatice.