13 iunie 2021

Stirea Momentului

Fii informat!

Cele mai bune 5 destinații turistice din lume

3 min read
Destinații, stireamomentului.com, Știrea Momentului, turism, vacanțe, hoteluri, avioane, bagaje

Știrea Momentului, Cele mai bune 5 destinații turistice din lume

Aproape tuturor ne place să evadăm spre destinații îndepărtate. Pentru unii oameni, vacanța înseamnă hoinărit și plaje; pentru alții, pante abrupte. Indiferent de gusturile personale, călătorim din cauza unor motive obișnuite – fie trebuie să avem experiențe noi, fie trebuie să plecăm pentru o călătorie de afaceri. Cu toate acestea, problema este că toți luăm în considerare călătorii fie către orașe pline de viață, fie în locuri cu plaje. Acum însă, este momentul să ieșim din zona de confort. Noi, oamenii, suntem creaturile realizării de lucruri obișnuite și ale găsirii satisfacției numai în anumite lucruri. Dar acest ghid este despre extinderea orizonturilor. Ținând cont de asta, StireaMomentului a enumerat câteva dintre locurile interesante pe care nu ar trebui să le ratezi în viața ta.

1. Taj Mahal

Stând minunat pe malul râului Yamuna, Taj Mahal este comoara națională a Indiei și simbolizează romantismul și dragostea. Este construit cu marmură albă pură și este una dintre cele mai adorate destinații turistice din întreaga lume datorită valoroaselor sale pietre prețioase și ornamentelor frumoase. Frumusețea sa devine un nou reflector datorită poveștii de dragoste din culise. Denumirea acestui monument a fost influențată de numele Mumtaz Mahal, al iubitei soții a Șahului Jahan, care a murit în timpul nașterii celui de-al 14-lea copil al lor.

2. Angkor Wat

Angkor Wat este o capodoperă situată în stațiunea Siem Reap din Cambodgia. Aici puteți planifica o călătorie pentru a obține experiența vieții întregi. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate și mai îndrăgite temple din Cambodgia, care excelează prin complexitatea arhitecturală. Această structură maiestuoasă întinsă pe mai mult de 200 de hectare se numără printre cele mai mari monumente religioase ale lumii. El emană vârful arhitectural al Imperiului Khmer. Fondat în secolul al XII-lea, Angkor Wat este practic dedicat Domnului Vishnu (un zeu hindus) și este cel mai uluitor lăcaș de cult din lume.

3. Machu Picchu

Este încă un finalist apropiat atunci când vine vorba de a vizita unele dintre cele mai neobișnuite locuri din India. Acesta este situat în renumitul oraș abandonat din Peru, în Munții Anzi. A ajunge acolo este una dintre cele mai mari aventuri de călătorie din lume. Chiar și cei mai experimentați excursioniști pot rămâne uimiți de traseul său vechi de 500 de ani. Aveți nevoie de o planificare amănunțită a traseului pentru a ajunge acolo, datorită îndrăznelii și amplorii sale.

4. Corcovado

Corcovado înseamnă „Cocoșat” în limba portugheză. Se înalță deasupra vigurosului Rio de Janeiro din Brazilia. Are o vedere uluitoare asupra întregului oraș. Potrivit numeroșilor turiști, turul tău mondial nu se poate finaliza dacă omiți vizitarea acestui munte.

5. Cape Town

Este situat în partea cea mai sudică a Africii de Sud, unde se pot explora delfinii și balenele. Puteți vedea priveliștile magnifice ale orașului pe vârful Muntelui Table sau puteți vizita mai multe podgorii și vă puteți bucura de gustul unora dintre cele mai bune vinuri din lume produse vreodată. Destinații obligatorii sunt numeroase, iar închisoarea istorică, Insula Robben, unde a fost ținut Nelson Mandela, face parte dintre acestea.