13 iunie 2021

Stirea Momentului

Fii informat!

5 mari greșeli pe care investitorii le fac în viață și cum sunt afectați

6 min read
Greșeli pe care le fac investitorii, stireamomentului.com, Știrea Momentului, asigurări, bănci, investiții, acțiuni, fonduri

Știrea Momentului, 5 mari greșeli pe care investitorii le fac în viață și cum sunt afectați

Ești un investitor leneș? Evitați diverse acțiuni în viața financiară care sunt adesea sugerate ca „decizii corecte”? În prezent există nenumărate articole și videoclipuri care vă spun că este important să aveți o asigurare de viață și o asigurare de sănătate suficiente. Ar trebui să începeți să investiți foarte devreme în viață, astfel încât să se poată crea o bună avere pentru a avea viitorul asigurat.

Ca și acestea, există diverse lucruri care sunt în mare parte elementele fundamentale ale unei bune vieți financiare. Dar de multe ori investitorii evită să ia aceste decizii. Cel mai mare motiv pentru care se întâmplă este că suntem cu toții investitori leneși care ne concentrăm pe ACUM mai degrabă decât pe VIITOR.

Dacă nu ne creează necazuri în acest moment, continuăm să amânăm și să subestimăm problemele care pot să apară pe termen lung. Pe scurt, necazurile viitoare sau problemele cu care ne vom confrunta sunt imaginare în acest moment.

Așadar, astăzi ne-am gândit să discutăm despre impactul acestor decizii și despre cum vă poate deranja în viitor. Să începem

Greșeala nr. 1 – Nu cumpărați o asigurare de sănătate

Astăzi nu vom vorbi despre ce se va întâmpla dacă cumpărați o asigurare de sănătate, dar vom vorbi despre ce se poate întâmpla dacă nu cumpărați asigurări de sănătate.

La un moment dat în viața noastră, când ne începem cariera, avem averea ZERO. Nu există bani în contul bancar și ne străduim prea mult să începem să economisim. Salariile noastre sunt mai mici și tocmai ne-am început cariera.

Salariile noastre nu sunt mari atunci când ne începem slujbele, dar cheltuielile noastre încep să se acumuleze. Chirii, alimente, benzină, masă în oraș și nevrute.

După câțiva ani, brusc ne dăm seama că trăim doar de salariu la salariu și nu economisim bani. Anii trec, dar nu ai nimic care să merite să-i spui „Portofoliu”.

De fapt, s-ar putea întâmpla ca acum să aveți datorii pe cardul de credit și să vă întrebați dacă veți putea vreodată să vă pensionați BOGAT!

Apoi, vine un moment din viață când îți dai seama că este de ajuns și acum trebuie să începi să economisești bani pentru viitor, orice-ar fi. Destul e destul.

Greșeala nr. 2 – Nu economisești destui bani pentru viitor

Următorul lucru despre care vrem să discutăm este economisirea de insuficienți bani pentru viitor.

Ai o mașină drăguță, mănânci des în oraș și poți avea grijă de toate cheltuielile cu casa acum. De asemenea, deseori mergi în vacanțe scurte. Totul este bine și frumos dacă economisești suficient pentru viitor. Dar dacă cheltuielile dvs. sunt aproape egale cu veniturile dvs., amintiți-vă că va veni o zi când venitul dvs. se va opri definitiv.

Acest lucru se va întâmpla când ajungeți la aproximativ 60 de ani. Și probabil vei trăi încă 30-40 de ani (viață lungă, vă doresc).

Dar dacă nu aveți suficientă avere creată până în acel moment, călătoria viitoare nu va fi plină de distracții. Imaginați-vă că vă pensionați cu valoarea cheltuielilor pentru numai 5 ani în contul dvs. bancar.

Greșeala nr. 3 – Neavând o asigurare la termen

Accidentele se numesc accidente deoarece nu sunt planificate și nici nu sunt așteptate să se petreacă.

De ce suntem atât de încrezători că nouă nu ni se poate întâmpla nimic și lucrurile rele se întâmplă doar altora?

Cu toții am auzit știrile despre tragedia din clubul Colectiv. Peste 60 de oameni și-au pierdut viața în acel incendiu. Un cuplu care și-a pierdut viața dormea ​​de fapt, în momentul în care prietenii lor i-au chemat la sărbătorirea zilei de naștere a unui alt prieten. S-au trezit și s-au dus acolo, dar pentru a nu se mai întoarce niciodată.

Viața este LUNGĂ

Viața este foarte lungă și persoana iubită are nevoie de mulți bani pentru a trăi confortabil. Trebuie să ne asigurăm că acoperim acest risc, încheind o asigurare la termen suficientă pentru care trebuie să plătim o primă foarte mică.

O familie ale cărei cheltuieli sunt în jur de 5-6000 lei pe lună are nevoie de o asigurare de viață în valoare de aproape 200 lei.

Dacă lăsați în urmă o familie slabă din punct de vedere financiar, îi lăsați cu riscul de a depinde de ceilalți pentru supraviețuirea lor. Deși nu puteți preveni pierderea emoțională, nici nu o puteți reduce. Cu siguranță puteți acționa astăzi pentru a minimiza impactul financiar.

Dacă aveți suficientă avere și destule active care să îi ajute financiar în viitor, atunci este absolut bine să nu cumpărați o asigurare la termen și să vă mulțumiți cu câte o asigurare de sănătate. Dar dacă ești cineva care nu are active sau avere, trebuie să faci un aranjament pentru cel mai rău caz. Există o zicală faimoasă: „Nu cumperi o asigurare la termen pentru că vei fi plătit, ci pentru că familia ta va trăi”.

Greșeala nr. 4 – Investiții excesive în depozite fixe/ fondul de pensii

Pentru unii oameni, depozitele fixe sunt singura modalitate de a-și investi banii. Este un mod sigur de a investi. Părinții noștri au făcut-o și există o problemă vizibilă atunci când îți investești toți banii în depozite fixe sau în conturi de economii (sau fondul public de pensii).

La urma urmei, vă parcați banii în depozite fixe/ bancă de economii și cresc în valoare peste timp. Care este problema în asta?

Cea mai mare problemă este că investițiile dvs. nu înving și nu depășesc inflația pe termen lung. Ai senzația că investițiile tale cresc, dar puterea ta de cumpărare nu crește. Merge mână în mână cu inflația.

Deci, dacă ați putut cumpăra mai demult 1 pâine, chiar și astăzi veți putea cumpăra tot 1 pâine cu banii pe care i-ați investit în depozite fixe.

Stilul tău de viață va rămâne același de-a lungul anilor, pentru că banii tăi cresc în funcție de inflație. Pentru a contracara acest lucru, trebuie să vă investiți banii în ceva care contracarează inflația, cum ar fi capitalul propriu. Poate fi acțiuni sau fonduri mutuale de capitaluri proprii.

Greșeala nr. 5 – Iei prea multe datorii în viața ta

Există două tipuri de investitori – unul care cumpără lucruri în viață mai ales cu banii săi economisiți, iar celălalt cumpără cele mai multe lucruri cu veniturile lui viitoare – adică ÎMPRUMUT.

Când ne începem cariera, habar nu avem ce diavol este acest card de credit sau un împrumut personal. Este la fel de simplu ca CUMPĂRĂ ACUM și PLĂTEȘTE MAI TÂRZIU. Cât de rău poate fi până la urmă?

Simțim că ne stăpânim pe noi înșine și vom lua decizii raționale atunci când vine vorba de bani. Credem că nu vom lua decizii prostești. Dar abia după ani de zile, ne dăm seama că jocul nu este atât de simplu.

Odată ce depindeți prea mult de împrumuturi și carduri de credit, acesta devine modul dvs. de viață. Continui să faci cumpărături și să cumperi lucruri pe care le dorești pe datorie, gândindu-te că o vei plăti mai târziu.

Nu cheltui banii pe care nu îi ai

Cu toții luăm câteva împrumuturi în viață și asta a devenit modul de viață, ceea ce este în regulă. Nu suntem dintre cei care susțin conceptul „Nu luați niciodată împrumut”. Dar cu siguranță trebuie să aveți controlul și să definiți limitele. Dacă intrați în capcana datoriilor, va fi foarte greu să ieșiți.

Există puține semnale care vă vor spune că sunteți mult prea dependent de datorii. StireaMomentului le-a constatat pe următoarele

  • Mai mult de 50% din venitul dvs. lunar merge către rate egale
  • Împrumutul dvs. restant este de peste 4 ori venitul dvs. anual
  • Aveți mai mult de 2 carduri de credit
  • Aveți un card de credit de nevoi personale din ultimii ani
  • Aveți economii prea mici, deși ați lucrat mulți ani