13 iunie 2021

Stirea Momentului

Fii informat!

10 sfaturi simple pentru o călătorie mai lină

7 min read
Călătoria cu avionul, stireamomentului.com, Știrea Momentului, zboruri, hoteluri, turism, vacanță

Știrea Momentului, 10 sfaturi simple pentru o călătorie mai lină

Călătoriile sunt pline de decizii majore. Ce țară să vizitați, cât să cheltuiți și când să nu mai așteptați ca, în cele din urmă, să efectuați achiziția atât de importantă a biletului pentru călătoria cu avionul. Dar dincolo de imaginea de ansamblu, lucrurile mici pot face o călătorie mai ușoară și mai puțin stresantă. Următoarele 10 sfaturi simple, dar inteligente, sunt cele pe care StireaMomentului le-a adunat pentru a vă ușura calea spre următoarea vacanță.

1. Parcați cu botul mașinii în afară

În graba de a prinde autobuzul din parcare, este ușor să uitați luminile interioare aprinse. Probabil că mai mulți călători au avut bateriile moarte la un aeroport decât în ​​orice altă situație.

Dacă vă întoarceți la mașină pentru a găsi o baterie descărcată, geamuri sparte după un furt sau a oricărei alte posibilă problemă, veți vrea ca mașina dvs. să fie parcată cu botul în afară. Veți avea astfel acces mai ușor la baterie sau pentru legare mai ușoară la o mașina de tractare.

2. Planificați timp pentru a ajunge la parcările economice

Pe măsură ce aeroporturile se extind, au nevoie de mai multe locuri de parcare. Aceste spații se găsesc din ce în ce mai des în parcările care sunt în afara aeroportului în toate privințele, cu excepția numelui.

Veți găsi, de asemenea, că aceste locuri sunt adesea la prețuri semnificativ mai mici decât altele. Drept urmare, acestea sunt cele mai bune pentru călătorii economici, în special pentru călătoriile mai lungi, în care se adună taxe de parcare pe mai multe zile. De asemenea, aceste locuri se ocupă ultimele. Atunci când călătoria cu avionul se desfășoară în perioadele de vârf, este posibil să nu aveți de ales altceva decât aceste parcări depărtate.

Am constatat că autobuzele și monorailurile circulă în mod regulat către aceste parcări distante. Dar am mereu nevoie de 20 sau 30 de minute în plus față de parcările mai apropiate. Dacă doriți să economisiți bani sau să călătoriți într-un weekend aglomerat, planificați timp suplimentar pentru a ajunge de la parcare la terminal.

3. Puneți lucrurile esențiale în bagajul de mână

Statisticile recente indică faptul că, în medie, cel puțin o geantă pe fiecare zbor este pierdută sau întârziată. Dacă există ceva fără de care nu poți trăi, împachetează-l în bagajul de mână. Acest lucru este valabil mai ales pentru articolele care nu sunt înlocuite cu ușurință sau ieftin, cum ar fi pantofii de alergare sau un impermeabil.

Veți trece mai rapid prin securitatea aeroportului dacă împachetați bagajul de mână mai eficient. De exemplu, așezați punga de plastic cu lichide și geluri ambalate într-un buzunar exterior. Sau chiar deasupra în geantă, astfel încât să o puteți scoate cu ușurință pentru control.

4. Notați informațiile despre hotel

Dacă a) bagajul dvs. este pierdut sau întârziat, b) pierdeți autobuzul și veți întârzia la check-in, sau c) călătoria cu avionul este spre o destinație pe care nu ați mai vizitat-o, veți dori să aveți informațiile de contact ale hotelului dvs. asupra dvs. Înainte de a pleca de acasă, tipăriți sau notați numele hotelului, adresa și numărul de telefon și adăugați-l în telefonul mobil. De asemenea, este o idee bună să imprimați o hartă a cartierului hotelului. Poate fi utilă fie pentru uz propriu, fie pentru a o arăta unui șofer de taxi confuz.

5. Luați valuta veche cu voi

Schimbul banilor străini după întoarcerea acasă este o problemă. Aproape nimeni nu mai pierde timp într-o bancă reală în ziua de azi. Din ce alt motiv mulți călători au bani așa de ciudați prin casă?

Când călătoriți des în străinătate și aveți niște valută străină rătăcită prin casă, luați-o cu voi data viitoare când mai treceți frontierele internaționale. În acest fel, când vreți să obțineți niște bani locali, puteți schimba și banii din orice altă țară, în același timp.

6. Păstrați permisul de îmbarcare

Aveți obiceiul să aruncați permisul de îmbarcare imediat ce ați coborât din avion? S-ar putea să vă răzgândiți. Permisul dvs. de îmbarcare poate servi drept dovadă a călătoriei în cazul în care compania aeriană nu vă acordă creditul adecvat pentru kilometri de zbor frecvent. Acest tip de problemă este întâlnit când zburați cu un partener de cod partajat al companiei aeriene în cauză. Permisul dvs. de îmbarcare poate fi, de asemenea, util ca chitanță în scopuri fiscale, mai ales dacă sunteți independent.

7. Știți când să – și când să nu – apelați la hamali

Avantajele hamalilor: faceți check-in fără ghișeu, scăpați de bagajele voluminoase și vă îndreptați direct spre poartă.

Dezavantajele hamalilor: nu vă oferă alocarea locului și au ceva costuri. (Nu uitați să dați bacșiș; de multe ori nu lucrează cu normă întreagă și depind de bacșișuri pentru a-și câștiga existența.)

Deci, când este cel mai bine să folosiți serviciile hamalilor și când le puteți omite?

În primul rând, dacă ești în întârziere, aceștia te-ar putea conduce la un avion pe care altfel l-ai pierde. Dacă este foarte puțin timp, nu există nicio garanție că bagajele tale vor ajunge în avion. Dar sunt și hamali care fac aproape minuni în acest domeniu.

Procedați în acest fel: intrați în terminal și aruncați câte o privire atât la lungimea cozii pentru check-in, cât și la ceas. Dacă e o coadă mică și aveți suficient timp, mergeți spre check-in. Luați numărul de loc, faceți orice solicitări speciale, obțineți credit pentru kilometri frecvenți de zbor. Puteți afla orice informații legate de zbor, cum ar fi întârzieri sau anulări.

Dacă e o coadă lungă și timpul este scurt, mergeți la hamali, dați-le un bacșiș bun și alergați spre poartă. Așa cum am menționat mai sus, este posibil ca bagajele să nu se miște la fel de repede ca dvs., dar hamalii vor face efortul.

Un alt scenariu: aveți suficient timp, dar să știți că avionul dvs. este aproape plin, iar coada este lungă. Fiecare minut pe care îl petreceți la coadă este încă un minut în care scaunele de la fereastră și culoar sunt oferite. Dacă faceți check-in cu ajutorul hamalului, treceți rapid la poartă pentru atribuirea numărului locului dvs. Veți găsi adesea o coadă la poartă mult mai scurtă decât la check-in și veți primi de fapt atribuirea numărului de locul mai repede.

8. Obțineți atribuirea numărului de loc cât mai curând posibil

Așa cum am menționat mai sus, fiecare minut pe care îl petreceți fără o alocare de loc este un alt minut în care locul de la culoar sau de la fereastră este dat altcuiva. Cel mai bine este să faceți check-in online, ceea ce se poate face de obicei cu până la 24 de ore înainte de zbor. Rețineți însă că nu toate zborurile, companiile aeriene sau clasele pentru călătoria cu avionul permit check-in în avans (sau alocarea de locuri).

9. Marcați-vă bagajele cu ceva ușor de recunoscut

Vremea cuferelor cu modele înflorate a trecut de mult; acum ne cumpărăm cu toții gențile de la aceleași magazine și de la aceiași producători.

Rezultatul: un flux interminabil de genți aproape identice pe caruselul bagajelor. Soluția: marcați-vă gențile legând o panglică colorată, cusând un plasture unic sau aplicând un autocolant mare pe genți. Nu veți vedea alți pasageri că vă scot bagajele de pe carusel pentru a verifica etichetele minuscule ale numelui. Și veți putea vedea valizele ieșind pe ușă de la distanță mare.

10. Țineți minte numărul zborului

Acest lucru poate părea fără importanță, dar cunoașterea numărului de zbor vă poate face viața mai ușoară în aeroporturile mici sau străine. Multe dintre acestea nu listează numele complete ale aeroporturilor de destinație sau listează numai după numărul zborului.